Aanleg

Leggen van Nittedals Taktorv®:

Hoe gaat het in zijn werk?

De dakturf van Nittedals Taktorv® wordt geleverd op pallets met balen turf.

Begin met het gelijkmatig verdelen van de balen. Leg de balen stevig rij na rij vanaf de dakrand tegen elkaar aan. Bij een hellend dak de balen overdwars over de nok leggen. Afhankelijk van de afmetingen kunt ook halve balen gebruiken. Druk de balen stevig aan.

Gebruik de rest van de turf om de naden bij te vullen en het geheel netjes te bedekken met een dunne laag turf, de balen zijn nu minder zichtbaar.

Bewater het geheel om ervoor te zorgen dat de zaadjes kunnen ontkiemen. Gebruik hiervoor bij voorkeur een tuinsproeier. Zorg gedurende de eerste weken voor ruim voldoende bewatering, iedere dag, totdat het geheel goed vochtig is. Dit is belangrijk, in deze eerste weken moeten de wortels van het gras zich goed ontwikkelen, zodat de losse balen dakturf een levend geheel gaan vormen.

Als u dakturf geleverd krijgt en aanlegt dat niet door de onze producent is ingezaaid met onze graszadenmix, dan dient u na het leggen van de balen in te zaaien met onze natuurlijke graszadenmix, waarbij er niet meer dan 1 kg/100 m2 gebruikt dient te worden. Daarna pas bedekken met de dunne laag turf. Uiteraard is het mogelijk om onze graszadenmix te combineren met andere zaden/planten naar uw keuze. Het is immers een ideale voedingsbodem voor alles wat groeit, hou er dan wel rekening mee dat er dan mogelijk extra bemest moet worden.(organische meststof)

Dakturf is ook geschikt voor gebruik op hellende daken, over het algemeen tot 25/30 graden zelfs zonder aanpassingen. Ook daken met een grotere dakhelling zijn met enige aanpassingen geschikt voor dakturf.

Graag adviseren wij u bij uw project en wij kunnen u desgewenst in contact brengen met gespecialiseerde groendakbedrijven die voor u kunnen aanleggen.

Onderhoud:

Om het dak groen te houden en ervoor te zorgen dat het gras blijft groeien, raden wij aan het gras de eerstvolgende herfst te maaien. Een volgende maaibeurt alleen indien nodig. Bij droogte het dak voldoende bewateren zodat het gras mooi groen blijft. Indien nodig het dak bij mesten met organische meststoffen. (deze zijn bij ons verkrijgbaar).Het turfdak is een levend product, en heeft dan ook deze verzorging nodig.

Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe groendak toe!