Graszoden

 

Waarom kiezen voor graszoden?
Veel tuinbezitters geven tegenwoordig de voorkeur aan graszoden. Hoewel zaaien de goedkoopste manier is om een gazon aan te leggen, duurt het wachten tot een ingezaaid gazon dichtgegroeid is (en daarmee gebruiksklaar is) veel mensen te lang. Bovendien komt samen met het gras veel onkruid omhoog. Met graszoden gaat het allemaal veel makkelijker en sneller. Binnen een dag heb je een prachtig groene grasmat!
 
Wanneer graszoden leggen?
Graszoden leggen kan – groeitechnisch gezien – in alle maanden van het jaar, behalve als het vriest. De grond is dan bevroren, wat niet alleen het voorbereiden van uw grond onmogelijk maakt, maar ook het snijden van de graszoden bij uw zoden leverancier.
Mocht het na het leggen van uw graszoden gaan vriezen, dan zullen de zoden niet afsterven maar slechts bevriezen. Zodra het warmer wordt en de zoden ontdooien, zullen de wortels meteen weer doorgroeien.
Op schaduwrijke plekken (bijvoorbeeld onder of langs bomen) kan gras makkelijker verstikken door lichtgebrek. In zulke situaties is het beter om tot het voorjaar te wachten omdat dan de lichtintensiteit hoger is en graszoden dus eerder vast zullen groeien.
 
 
Afhalen of bezorgen?
Wij kunnen uw bestelling aan huis of bedrijf leveren indien u zelf niet over de juiste transportmiddelen beschikt of dit gemakshalve liever uitbesteedt. Bezorgen is alleen mogelijk indien uw bestelling uit minimaal 25 m² graszoden bestaat.
LET OP! Boven de 25m² tellen we geen transportkosten.
Wat kosten onze graszoden en de eventuele bezorging hiervan?
Voor aktuele prijsinformatie omtrent onze graszoden, verzoeken we u contact met ons op te nemen.
 
Wanneer en hoe te bestellen?
U dient minimaal 2 dagen voor levering uw bestelling door te geven. Graszoden zijn vers-produkten en worden iedere ochtend op bestelling gesneden, dus zijn niet uit voorraad leverbaar. U kunt uw bestelling telefonisch of per mail doorgeven. Later op de dag wordt dan contact met u opgenomen.